Other publications related to DNFCS are presented below.

 Method dietary assessment DNFCS

GloboDiet (previously EPIC-Soft ©IARC) 

Food composition tables 

  • NEVO-online versie 2016/5.0. Bilthoven: RIVM, 2016. in dutch
  • NEVO-online versie 2013/4.0. Bilthoven: RIVM, 2013. in dutch
  • NEVO-online versie 2011/3.0. Bilthoven: RIVM, 2011. in dutch
  • NEVO-tabel. Nederlands Voedingsstoffenbestand 2011. Den Haag: RIVM/Voedingscentrum, 2011. in dutch
  • Stichting NEVO. NEVO-tabel. Nederlands Voedingsstoffenbestand 2006. Den Haag: Voedingscentrum, 2006. in dutch
  • Stichting NEVO. NEVO-tabel. Nederlands Voedingsstoffenbestand 2001. Den Haag: Voedingscentrum, 2001. in dutch

Food supplements

  • Vitamine D uit voedingssupplementen : inname, persoons- en gebruikskenmerken. Geurts M, Verkaik-Kloosterman J, Buurma-Rethans E, Brants H, van Rossum C, van Kranen H, Hoekstra J. RIVM rapport 2015-0029. in dutch
  • Veilige maximale dagdosering vitamine D in voedingssupplementen : aanvullende berekening bij een hogere vitaminering van smeerbare vetten. Verkaik-Kloosterman J, Dekkers ALM, Ocke MC. RIVM Rapport 050421003/ 2014. in dutch
  • Een databestand voor supplementen; behoeftes en acties. Buurma-Rethans E, Fransen H, Ghameshlou Z, de Jong N. Voeding Nu 2008;10(1):21-24. in dutch
  • Dietary supplement use in the Netherlands; current data and recommendations for future assessment. RIVM-Rapport 350100001. Ocké MC, Buurma-Rethans EJM, Fransen HP. Bilthoven: RIVM, 2005. 

Habitual intake 

Dietary requirements 

  • Richtlijnen Goede Voeding 2015. Gezondheidsraad. Den Haag, 2015. in dutch
  • Richtlijnen Voedselkeuze. Voedingscentrum. Den Haag: Voedingscentrum, 2011. in dutch
  • Richtlijn voor de vezelconsumptie. Publicatie nr 2006/03. Gezondheidsraad Den Haag: Gezondheidsraad, 2006. in dutch
  • Voedingsnormen. Vitamine B6, foliumzuur en vitamine B12. Publicatie nr 2003/04. Gezondheidsraad Den Haag: Gezondheidsraad, 2003. in dutch
  • Voedingsnormen. Energie, eiwitten, vetten en verteerbare koolhydraten. Publicatie nr 2001/19. Gezondheidsraad Den Haag: Gezondheidsraad, 2001. in dutch
  • Voedingsnormen. Calcium, vitamine D, thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur en biotine. Publicatie nr 2000/12. Gezondheidsraad Den Haag: Gezondheidsraad, 2000. in dutch
  • Nederlandse Voedingsnormen 1989/Commissie Voedingsnormen Voedingsraad, 2e druk. Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding, 1992. in dutch

Non western population

  • Voeding van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en autochtone Nederlanders in Amsterdam. De Boer EJ, Brants HAM, Beukers M, Ocké M, Dekker L, Nicolaou M, Snijder M. RIVM Rapport 2015-0099in dutch
  • Development of the HELIUS food frequency questionnaires: ethnic-specific questionnaires to assess the diet of a multiethnic population  in The Netherlands. Eur J Clin Nutr. 2014 Sep 17. Beukers MH, Dekker LH, de Boer EJ, Perenboom CW, Meijboom S, Nicolaou M, de Vries JH. Brants, HA.

First 1000 days

Index of diet quality 

 Duplicate diet study

  • Duplicaatvoedingsonderzoek bij kinderen 2014: eerste resultaten. Wilson-van den Hooven EC, Alewijn M, van den Top HJ, van der A DL, Roos AM, Drijvers JJMM, Etemad Z, Ocke MC. RIVM Rapport 2015-0170. in dutch
  • Duplicaatvoedingsonderzoek bij kinderen 2014: opzet en uitvoering.Wilson-van den Hooven EC, Alewijn M, van den Top HJ, van der A DL, Roos AM, Drijvers J, Ocke MC. RIVM Rapport 2015-0053. in dutch
  • Duplicaatvoedingsonderzoek 2011 bij volwassenen : opzet en uitvoering. RIVM Rapport 350410001. Wilson-van den Hooven C, Ocke M, Alewijn M, van den Top HJ, van der A DL, Boer JMA. Bilthoven: RIVM 2013. in dutch
  • Trend in natriuminname. Resultaten van duplicaatvoedingen onderzoek 1976-2004. Büchner FL, Van Egmond HP,  Ocké MC.  RIVM Rapport 310304001/2009. in dutch
  • Vergelijking inname van nutrienten en contaminanten uit voedselconsumptiepeilingen en duplicaatvoedingen. Buchner F, van Egmond H, Ocke . RIVM Rapport 350910001/2011. in dutch

Postlaunch Monitoring  

  • Post-launch monitoring of foods and supplements with Krill oil and oil from microalgae Schizochytrium sp. Voedingsmiddelen en -supplementen met krillolie en olie uit een microalg : Monitoring na de productlancering. Brosens M, Niekerk M, Temme L, van Raaij J. RIVM Rapport 2014-0114.
  • Post-launch monitoring of novel foods/ingredients (revised version) : Methodology applied to additive stevia. Methode voor post-launch monitoring van nieuwe voedingsmiddelen toegepast op additief Stevia. Brosens M, Hendriksen M, Niekerk EM, Temme EHM, van Raaij JMA. RIVM Rapport 090432001.
  • Functional foods: the case for closer evaluation. De Jong N, Klungel OH, Verhagen H, Wolfs MC, Ocké MC, Leufkens HG. BMJ. 2007 May 19;334(7602):1037-9.
  • Postlaunch Monitoring of Functional Foods - Methodology development (III). RIVM-report 350030006. Jong N de, Fransen HP, Berg SW van den, Ocké MC. Bilthoven: RIVM, 2005.
  • Postlaunch Monitoring of Functional Foods - Methodology development (II). RIVM-report 350030005. Jong N de, Buurma-Rethans EJM, Fransen HP, Ocké MC. Bilthoven: RIVM, 2005.
  • Postlaunch Monitoring of Functional Foods - Methodology development (I). RIVM-report 350030001. Jong N de, Ocké MC. Bilthoven: RIVM, 2004.
  • Workshop Postlaunch Monitoring 'Functional Foods', waar ligt de rol van sector VCV? (in Dutch). RIVM-report 261753002. Jong N de, Ocké MC. Bilthoven,RIVM, 2003. 

European Food Consumption surveys 

European food composition table

Policy documents

Sustainability

Reformulation 

  • Mono- en disacharidengehalten van voedingsmiddelen : Uitgangssituatie voor het bepalen van veranderingen in productsamenstelling. Milder IEJ, Toxopeus IB, Westenbrink S. RIVM Rapport 2015-0035. in dutch
  • Monitor Productsamenstelling voor zout, verzadigd vet en suiker : RIVM Herformuleringsmonitor 2014. Temme EHM, Milder IEJ, Westenbrink S, Toxopeus IB, van den Bogaard CHM, van Raaij JMA. RIVM Rapport 2015-0034. in dutch
  • Impact of fatty acid food reformulations on intake of Dutch young adults. Temme EH, Millenaar IL, Van Donkersgoed G, Westenbrink S. Acta Cardiol. 2011 Dec;66(6):721-8.

Food frequency questionnaires (FFQ)