Maatschappelijke opgave

De afgelopen jaren is het Nederlandse voedingspatroon voorzichtig verbeterd. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groente de goede kant op te gaan. Nederlanders eten ook minder vlees en drinken minder suikerhoudende dranken. Toch is er nog veel gezondheidswinst te behalen omdat de meeste Nederlanders zich nog niet aan de ‘Richtlijnen goede voeding’ houden. Als de positieve ontwikkelingen zich voortzetten, kan dit helpen om overgewicht en chronische ziekten te voorkomen. 

Voedselconsumptiepeiling

Hier vindt u meer informatie over de voedselconsumptie en voedseltoestand van Nederland.

Wat ligt er op ons bord?

Nederland wil voorop lopen in de internationale ambitie voor een gezond, duurzaam en veilig voedingspatroon. Om dat te realiseren is integraal beleid nodig gericht op veiligheid, gezondheid en duurzaamheid tegelijkertijd.

Contact gemeenten

Contactinformatie

Telefoon:   088-6898989
E-mail:        info@rivm.nl