Actueel

landschap van Nederland gezien vanuit vliegtuig

Natuurlijke straling in Nederland in kaart gebracht

​​​​​​​Natuurlijke straling levert een grote bijdrage aan de dosis straling die mensen in Nederland jaarlijks ontvangen. Het grootste aandeel daarvan komt van natuurlijke radioactieve stoffen in de bodem en van bouwmaterialen die daarvan gemaakt zijn

17-09-2021 | 10:00
Meer nieuws

Een veilige leefomgeving

Een ongeval met gevaarlijke stoffen kan grote gevolgen hebben voor het milieu en de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan een brand of ongeval in de chemische industrie, bij het transport van gevaarlijke stoffen of in kerncentrales. Ook veranderingen in de maatschappij kunnen leiden tot (nieuwe) veiligheidsrisico's. Bijvoorbeeld waterstof als brandstof, of de opslag van veel elektrische accu's.  Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu werkt met overheden, professionals en hulpverleners en doet onderzoek, adviseert en innoveert. Hiermee draagt het bij aan een veilige leefomgeving, die ook zo ervaren wordt.

Contact bij crisis

De Milieu Ongevallen Dienst is 24/7 bereikbaar voor hulpverleningsdiensten en overheden: 030 - 274 27 42

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via de mail: info@rivm.nl of telefonisch: 030-274 91 11

Onderwerpen

Risicoperceptie en -communicatie

Inzicht in beleving van veiligheid en risico's is belangrijk voor een effectieve communicatie over deze risico's. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verricht wetenschappelijk onderzoek en brengt kennis samen over technische en sociaal-wetenschappelijke aspecten van risico's.