De voedingswaarde en bijbehorende broninformatie van alle voedingsmiddelen aanwezig in NEVO-online versie 2021/7.1 is, kosteloos, te downloaden via onderstaande link.
U dient vooraf akkoord te gaan met de voorwaarden die gesteld worden aan het gebruik van de NEVO-gegevens. Voor het NEVO-online 2021/7.1 databestand gelden copyright en disclaimer
Indien er een nieuwe versie van NEVO-online verschijnt dan wordt dit kenbaar gemaakt via de Nieuwsbrief Voeding.
Vetzuren in cake
In NEVO-online versie 2021 7.0 zijn fouten gevonden bij de gehaltes van vetzuren in cake, met name bij de transvetzuren. Er stonden verouderde gehaltes op de website. Het gaat om 11 NEVO-codes van cake met margarine als ingrediënt. De vetzuurgegevens van deze 11 codes zijn aangepast en er is een nieuwe versie van NEVO-online (2021/7.1) op de website geplaatst. De overige informatie op NEVO-online is hetzelfde gebleven.
Het betreft de volgende codes:
- 253: Cake z roomboter
- 2391: Cake marmer-
- 2571: Cake bitterkoekjes
- 2393: Cake rozijnen
- 2698: Cake chocolade- z roomboter
- 5237: Cake naturel gemiddeld
- 2429: Cake m noten
- 2403: Koek Glace
- 5242: Cake chocolade gemiddeld
- 2392: Cake appel- z roomboter
- 5239: Cake appel- gem