Chroom-6 en CARC

Het RIVM voert twee onderzoeken uit naar de risico’s van blootstelling aan chroom-6 en Chemical Agent Resistant Coating (CARC) voor de gezondheid.

Gezondheidsonderzoek gebruik gevaarlijke stoffen bij Defensie: POMS-locaties, chroom-6 en CARC

(Ex-)medewerkers van Defensie melden verschillende gezondheidsklachten na het toepassen van chroomhoudende verf en/of CARC op het werk. Het ministerie van Defensie heeft aan het RIVM gevraagd om te onderzoeken op welke wijze en in welke mate (ex-)medewerkers zijn blootgesteld en wat dit betekent voor hun gezondheid. Het RIVM coördineert daarom onderzoek naar blootstelling aan chroomhoudende verf en/of CARC bij Defensie en het effect op de gezondheid van (ex-)medewerkers.

Meer informatie over dit onderzoek bij Defensie...

Gezondheidsonderzoek gebruik chroom-6 bij tROM in Tilburg

Tussen 2004 en 2011 hebben langdurig werkloze mensen in Tilburg voor tROM gewerkt; een project waarbij mensen met een uitkering werkervaring op konden doen. Deze mensen werkten onder begeleiding van ambtenaren van de gemeente Tilburg aan treinstellen afkomstig uit het Spoorwegmuseum. Waarschijnlijk bevatte de oude verflagen op de treinen chroom-6. De werkzaamheden zijn uitgevoerd op het voormalige terrein van NS/NedTrain in Tilburg. Het RIVM onderzoekt op verzoek van de gemeente Tilburg de blootstelling van tROM-werkers aan chroom-6 en wat dit betekent voor hun gezondheid. 

Meer informatie over dit onderzoek bij tROM Tilburg...

Home / Onderwerpen / C / Chroom-6 en CARC

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu