Preventief gedrag speelt een belangrijke rol bij het samen onder controle krijgen van COVID-19. Onderzoek naar gedrag en gezondheid biedt inzichten hoe mensen te helpen om gedragsregels te blijven volgen. Met oog voor de eigen gezondheid en die van de mensen om ons heen.  

Vaccinatiebereidheid

Vaccinatiebereidheid - RIVM Corona Gedragsunit

Welke factoren zijn van invloed op deelname aan vaccinatie en  welke sentimenten en overwegingen hebben mensen bij de keuze voor het ontvangen van een coronavaccinatie?

Ouderen & corona

Ouderen in tijden van corona

Hoe gaan ouderen om met de coronamaatregelen en wat doet deze periode met hun sociaal welbevinden? Een overzicht van onderzoeksresultaten specifiek voor ouderen.

Jongeren & corona

De coronacrisis heeft een groot effect op jongeren. Een overzicht van de resultaten die in het vragenlijstonderzoek en in verdiepende interviews onder jongeren zijn opgehaald. 

Thuisblijven & testen

Thuis werken - corona

Hoeveel van de mensen met corona-gerelateerde klachten blijven thuis én laten zich testen? En zo niet, welke redenen geven ze daarvoor?

Agenda

Agenda RIVM Corona Gedragsunit
  • Donderdag 19 augustus: online duidingssessie 14e ronde corona gedragsonderzoek voor ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst’en