Op deze pagina vindt u informatie over de griepprik en het nieuwe coronavirus (COVID-19). De griepprik is de beste bescherming tegen de gevolgen van griep. Tijdens het vaccinatiespreekuur houden de huisartsenpraktijken rekening met de coronamaatregelen. U kunt de griepprik daardoor veilig halen.

Houd 1,5 meter afstand van anderen

De huisartsenpraktijk zorgt ervoor dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden tijdens het vaccinatiespreekuur. Soms betekent dit dat uw huisarts ervoor kiest het vaccinatiespreekuur niet in de eigen praktijk te houden, maar bijvoorbeeld in een sporthal. Alleen de zorgverlener die u de prik geeft, zal dichterbij komen. U staat zo veel mogelijk met de rug richting de zorgverlener. U kunt meehelpen:

  • Houd afstand van andere aanwezigen.
  • Kijk de zorgverlener niet aan als hij/zij u een prik geeft.
  • Zorg dat u uw arm makkelijk bloot kunt maken. Dan blijft het contact kort.

Bij klachten: blijf thuis en laat u testen

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus (COVID-19), zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, niezen, hoesten, benauwdheid, plotseling niet meer ruiken of proeven, verhoging of koorts? Dan kunt u niet naar het vaccinatiespreekuur komen. Maak in dat geval een andere afspraak met uw huisartsenpraktijk. Bij het vaccinatiespreekuur wordt vooraf nogmaals gevraagd of u deze klachten heeft.

Griep en corona

Heeft u meer vragen over de griepprik en het coronavirus? Bijvoorbeeld omdat u corona heeft gehad of omdat u benieuwd bent welk effect de corona maatregelen hebben op de verspreiding van het griepvirus? 
Hier vindt u de meest gestelde vragen over de griepprik en het coronavirus.
Bekijk ook de belangrijkste verschillen tussen de griep en covid-19.