Het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb Centre for Infectious Disease Control (Centre for Infectious Disease Control)) coördineert de signalering, bestrijding en preventie van infectieziekten in Nederland. Lees hier wat er bij infectieziektebestrijding komt kijken. 

Over het CIb

Het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) is het kenniscentrum van het RIVM dat de bestrijding van infectieziekten coördineert. Het gaat hierbij om effectieve preventie, hoge waakzaamheid en snelle reactie bij een uitbraak. Hiermee levert het CIb Centre for Infectious Disease Control (Centre for Infectious Disease Control) een bijdrage aan de vermindering van gezondheidsproblemen als gevolg van infectieziekten. Hoe het CIB dat doet en hoe het CIb georganiseerd is, lees je op de pagina over het Centrum Infectieziektebestrijding.

Signalerings- en responsservices

Het CIb beheert verschillende berichtenservices die zijn bedoeld om professionals in de infectieziektebestrijding op de hoogte te houden van infectieziektesignalen. Naar Signalerings- en responsservices.