Corona, ook wel COVID-19, wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2 en komt nog steeds in Nederland voor. Informatie over het coronavirus, de coronaprik en actuele cijfers vindt u op deze pagina’s. Professionals vinden alles over de uitvoering van de coronavaccinatie.

COVID-19

Coronavirus in kleur

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2.  Lees meer over de ziekte en de symptomen. 

Coronaprik

Als je een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door corona, kan je de coronaprik krijgen. Lees alles over de coronaprik en over wie in aanmerking komt. 

Professionals

Oudere man krijgt vaccinatieprik

Hier vind je als professional alle informatie over de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie.

Cijfers

Het RIVM blijft zicht houden op de verspreiding van het SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2 virus. Lees meer over de actuele coronacijfers.

Onderzoek

Een overzicht van alle lopende en afgeronde onderzoeken rondom corona door het RIVM.

Privacy

Waarom worden vaccinatiegegevens bijgehouden en hoe is uw privacy geregeld?

Nieuws over de ziekte COVID-19 en de coronaprik

Minder post-COVID na besmetting met omikron

Na een besmetting met omikron heeft 1 op de 10 mensen na 3 maanden nog steeds klachten. Dat is bijna 2 keer lager dan na een besmetting met de deltavariant. Dit blijkt uit nieuwe resultaten uit het LongCOVID-onderzoek van het RIVM. Het verschilt hoe vaak bepaalde post-COVID klachten vóórkomen na de omikron- of deltavariant.
06-04-2023 | 15:00
Vrouw op een bankje in een park
Meer nieuws

Andere coronavirussen

Coronavirussen zorgen over het algemeen voor klachten aan de longen en luchtwegen.
Naast SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2 zijn ook MERS-CoV en Sars-CoV zijn voorbeelden van coronavirussen.