Nieuws

Antibioticaresistentie Surveillance bijeenkomst: Van Data naar Doen

11 september 2018: Na het succes van vorig jaar is dit de tweede gezamenlijke bijeenkomst van ISIS-AR, PREZIES en SNIV. Een bijeenkomst waarbij we van Data naar Doen gaan in diverse interactieve workshops. U bent van harte welkom om hieraan deel te nemen. Lees meer over het programma, de workhops en aanmelding.

Bacteriofagen

28 mei 2018: kunnen bacteriofagen worden ingezet om infecties bij mensen te behandelen? Uit een rapport van het RIVM blijkt dat er nog te weinig onderzoek is gedaan om te bepalen of bacteriofagen daadwerkelijk effectief zijn. Bekijk ook het artikel van de NOS.  

Onderzoek onder zwemmers in open water

9 mei 2018: Het RIVM doet onderzoek naar antibioticaresistente bacteriën in open water. Sportievelingen die meedoen aan een city swim of ander zwemevenement kunnen zich hiervoor aanmelden. www.rivm.nl/zwemmersstudie

ESBL-bacterien niet vaker bij vleeseters

1 mei 2018: Mensen die geregeld vlees eten dragen niet vaker ESBL-bacteriën bij zich dan vegetariers. Dat is de conclusie van een onderzoek onder mensen met verschillende eetpatronen. ESBL-bacterien maken stoffen die sommige antibiotica uitschakelen. Lees verder.

Resistente darmbacterien in rioolwater

26 april 2018: Resistente bacteriën zitten ook in rioolwater. We willen vaststellen wat de kans is dat iemand hieraan wordt blootgesteld. Daarom starten we een onderzoek onder medewerkers en omwonenden van rioolwaterzuiveringsinstallaties.  www.rivm.nl/onderzoekrioolwater

Onderzoek verpleeghuizen van start

26 maart 2018: Het RIVM start in samenwerking met regionale zorgnetwerken een groot landelijk onderzoek naar resistente bacteriën in verpleeghuizen. Het is de bedoeling dat ongeveer 300 verpleeghuizen verspreid over het hele land mee gaan doen. Lees verder.

 

 

Jaap in het nieuws formaat 367
RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu