Op deze pagina staat informatie voor kinderartsen/medisch specialisten en andere professionals over de COVID-19-vaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar met medisch hoog risico.

Zoekt u informatie over de coronaprik voor uw kind?
Zie Coronaprik voor kinderen.

Vanaf 27 februari is het mogelijk voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een medisch hoog risico om een herhaalprik halen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Ouders/verzorgers ontvangen vanaf 23 februari een uitnodiging voor de herhaalprik van de (kinder)arts.

Om de herhaalprik te kunnen halen, moet de basisserie van de coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden zijn afgerond. Is de basisserie nog niet volledig afgerond? Dan kunnen kinderen met dezelfde uitnodigingsbrief de eerste en/of tweede coronaprik ontvangen. 

Vaccin 

  • Kinderen krijgen de herhaalprik met de kinderdosis van het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer (Comirnaty Original/Omicron BA.4-5, 10 microgram per dosis).
  • Voor de basisserie wordt een kinderdosis van het originele vaccin van BioNTech/Pfizer gebruikt.

Besluitvorming

Op 10 januari 2023 heeft de Gezondheidsraad een advies gegeven over COVID-19 vaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. De Gezondheidsraad geeft aan dat coronavaccinatie nog steeds gezondheidswinst op kan leveren voor kinderen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van COVID-19. Dit geldt voor de basisserie en voor de herhaalprik tegen corona. De Minister heeft op 19 januari het Gezondheidsraadadvies overgenomen.