Op de onderstaande pagina's vindt u informatie over de griep voor uw patiënten, informatie over het nut en de noodzaak om uzelf te laten vaccineren en informatie over diagnostiek van het influenzavirus en andere virussen die griepachtige verschijnselen veroorzaken.

Vaccinaties voor medewerkers in de zorg

Twee zorgmedewerkers achter de computer

Medewerkers in de zorg en zorgprofessionals genieten van de voordelen van het griepvaccin en verkleinen daarnaast de kans op transmissie naar patiënten. Klik hier voor meer informatie over het nut en de noodzaak van vaccinaties voor medewerkers in de zorg.

Informatie voor uitvoerders van de griepprikcampagne

Patiënt bij een arts

Bent u werkzaam in een huisartsenpraktijk of zorginstellingen en betrokken bij de uitvoering van de griepcampagne?  Bij de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPGStichting Nationaal Programma Grieppreventie) vindt u alle informatie?

 

 

Diagnostiek

Labmedewerker pakt fles

Medisch Microbiologische laboratoria kunnen monstermaterialen insturen voor diagnostisch onderzoek. Bijzondere diagnostiek voor Influenzavirus (griep) wordt uitgevoerd door verschillende Nederlandse laboratoria. U vindt hier de informatie uit het Nationaal Diagnostisch Vademecum Infectieziekten, protocollen en meer informatie over diagnostiek.