Meer weten over omgevingsveiligheid, veiligheid rond windturbines, de mogelijkheden wat betreft belevingsonderzoek of de praktische toepassing van rekeninstrumenten en het Handboek Omgevingsveiligheid? Vragen kunt u bij voorkeur per e-mail stellen aan de helpdesk Omgevingsveiligheid via omgevingsveiligheid@rivm.nl.  Heeft u een juridische vraag? Dan kunt u terecht bij het Informatiepunt Leefomgeving.

Met vragen over het gebruik van de handleidingen en rekenpakketten Safeti-NL, RBM Risk Based Maintainance (Risk Based Maintainance) II en CAROLA Computer Applicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas (Computer Applicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas) dan kunt u terecht bij de helpdesk. U kunt ook met ons contact opnemen om documenten op te vragen die niet online beschikbaar zijn; bijvoorbeeld referenties genoemd in onze rapporten en handleidingen. Voordat u contact opneemt met de helpdesk, vragen wij u:

  • De pagina van de rekenpakketten te raadplegen
  • De pagina met vragen en antwoorden te bekijken
  • Een duidelijke beschrijving van de situatie te geven en
  • Relevante bestanden bij te voegen

Het contact met de helpdesk verloopt via e-mail:

Helpdesk Safeti-NL

 

safeti-nl@rivm.nl

Helpdesk RBMII RisicoBerekeningsMethodiek 2 (RisicoBerekeningsMethodiek 2)

 

rbmii@rivm.nl

Helpdesk CAROLA

 

carola@rivm.nl

Wij streven er naar eenvoudige vragen binnen enkele dagen te beantwoorden. Specifieke adviesaanvragen, zoals een second opinion van een Quantitative Risk Assessment (QRA quantitative risk assessment (quantitative risk assessment)), verlopen via een offertetraject met opdrachtverlening.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en ontwikkelingen van een rekenpakket, stuur dan een email naar de helpdesk, dan voegen we u toe aan onze mailinglist.

Postadres:
RIVM
Centrum VLH Veiligheid (Veiligheid) - Postbak 21
Postbus 1
3720 BA Bilthoven